Избелване на Зъби

ЗАЩО ДА ИЗБЕЛИТЕ ЗЪБИТЕ СИ В КЛИНИКА BB DENTAL?

Избелването на зъби представлява възстановяване на естествения цвят на зъбите, а в някои случаи и постигане дори на по-светъл нюанс от естествения. Има различни начини да избелите зъбите си, но най-често използваните методи от денталните специалисти са кабинетно избелване, професионално домашно избелване и избелване на ендодонтски лекувани зъби.

Искате по-бели зъби ВЕДНАГА? В клиника BB DENTAL ще върнем изскрящата ви усмивка само за 1 час!

ВИДОВЕ ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ

Как се извършва?

Кабинетно Избелване

Почистане на зъбен камък и налепи по зъбите. Нанасяне нa защитен гел, който предпазва венците. Нанасяне на избелващият гел върху зъбите, който се оставя да действа за 15-20 мин. Тази стъпка се повтаря общо до 3 пъти за постигане на желания резултат. Инструкции за поддържане на постигнатия резултат .

Научете повече

Домашно Избелване

Почистване на зъбен камък и налепи по зъбите Вземане на отпечатъци от зъбите, които са нужни за изработка на индивидуални шини На следващото посещение шините вече са готови и се дават инструкции за използване В индивидуалните шини се поставя избелващ гел, шините се носят през деня или по време на сън в рамките на няколко часа След 10-14 дни се отчита постигнатия резултат и се дават инструкции за поддържането му 

Научете повече

Вътрешно Избелване

Прави се дупка в зъба. Поставя се подложка върху пълнежа на канала, която предпазва пълнежа от избелващия агент. Поставя се избелващият агент (най-често водороден пероксид). Поставя се временна пломба, която задържа избелващия агент в зъба. Насрочва се следващо посещение, при което денталният лекар преценява дали има нужда от повторение на процедурата. Ако пациентът и лекарят са доволни, избелващия агент се премахва и се поставя временна пломба. Най-добре  е постоянната пломба да се сложи след 3 седмици, защото преди това не може да се постигне максимална сила на връзката между зъба и постоянната пломба.

Научете повече

 * Вътрешното (ендогенното) избелване се прави на умъртвени зъби, на които е проведено ендодонтско(кореново) лечение, но са променили цвета си поради вътрешно оцветяване на зъбните структури от кръв и други течности, които са проникнали в тях. За разлика от външното избелване, при което зъбите се избелват отвън навътре, вътрешното избелване изсветлява зъбите отвътре навън.