зъбни фасети

Защо да проведете лечение със зъбни фасети в Клиника BB Dental ?

Фасетите изискват минимално изпиляване (а понякога и никакво) на зъбите в рамките на 0,2-1 мм, което е основното тяхно предимство пред изкуствените корони (метало-керамични, изцяло керамични и др.) и в голям процент от случаите, зъбите не се налага да се умъртвяват. Това прави фасетите един от най-щадящите методи на лечение и спестява допълнителни средства от лечението на кореновите канали.

Клиничен случай от нашата практика

зъбни фасетизъбни фасети
фасетифасети e1680175638483

Видове Зъбни Фасети

порцеланови фасети

Порцеланови Фасети

Порцелановите фасети се изработват индивидуално за всеки пациент в зъботехническа лаборотория. Те са с превъзходни естетически качества, не се оцветяват, както естествените зъби и са най-издръжливи във времето. Цената им спрямо останалите видове фасети е най-висока и изискват най-дълго време за направата им.

композитни фасети

Композитни Фасети

Композитните фасети се изработват директно в устата на пациента от денталния лекар. Като материал се използват висококачествени композити, от които по принцип се правят зъбните обтурации. Те изискват 1 или 2 посещения в денталния кабинет и с тях могат да се постигнат перфектни естетически резултати. Поради по-бързото стареене на материала композитните фасети могат да имат по-кратък живот в устата на пациента, но това не е задължително. Цената им е най-ниска в сравнение с останалите видове фасети и са чудесно решение при пациенти, които нямат средства за порцеланови фасети, но искат да променят усмивката си.

витрифицирани композитни фасети

Витрифицирани композитни фасети

Витрифицираните (със стъкло) композитни фасети са фабрично изработени и лазерно обработени. Предлагат се в различни размери и форми. Те не изискват работа от зъботeхническата лаборатория и могат да се поставят в едно посещение, което спестява време на пациента. Наличието на стъкло и лазерната обработка ги прави много устойчиви като цената им е по-достъпна в сравнение с керамичните фасети.