Зъбни фасети

Висока квалификация на екипа

ЗАЩО ДА ПРОВЕДЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗЪБНИ ФАСЕТИ В КЛИНИКА BB DENTAL?

Фасетите изискват минимално изпиляване (а понякога и никакво) на зъбите в рамките на 0,2-1 мм, което е основното тяхно предимство пред изкуствените корони (метало-керамични, изцяло керамични и др.) и в голям процент от случаите, зъбите не се налага да се умъртвяват. Това прави фасетите един от най-щадящите методи на лечение и спестява допълнителни средства от лечението на кореновите канали.

Гарантирано качество

Клиничен случай от нашата практика

Пациентът дойде в клиника BB DENTAL с желание за по-бели и симетрични зъби. След смяна на старите фотополимерни пломби изработихме и поставихме керамични фасети.

В този по-тежък случай завършихме това продължително лечение с пет керамични фасети и една циркониева коронка.

 ВИДОВЕ ЗЪБНИ ФАСЕТИ

Порцелановите фасети

Порцелановите фасети се изработват индивидуално за всеки пациент в зъботехническа лаборотория. Те са с превъзходни естетически качества, не се оцветяват, както естествените зъби и са най-издръжливи във времето. Цената им спрямо останалите видове фасети е най-висока и изискват най-дълго време за направата им.

Композитните фасети

Композитните фасети се изработват директно в устата на пациента от денталния лекар. Като материал се използват висококачествени композити, от които по принцип се правят зъбните обтурации. Те изискват 1 или 2 посещения в денталния кабинет и с тях могат да се постигнат перфектни естетически резултати. Поради по-бързото стареене на материала композитните фасети могат да имат по-кратък живот в устата на пациента, но това не е задължително. Цената им е най-ниска в сравнение с останалите видове фасети и са чудесно решение при пациенти, които нямат средства за порцеланови фасети, но искат да променят усмивката си.

Витрифицираните(със стъкло) композитни фасети

Витрифицираните(със стъкло) композитни фасети са фабрично изработени и лазерно обработени. Предлагат се в различни размери и форми. Те не изискват работа от зъботeхническата лаборатория и могат да се поставят в едно посещение, което спестява време на пациента. Наличието на стъкло и лазерната обработка ги прави много устойчиви като цената им е по-достъпна в сравнение с керамичните фасети.

Гарантирано качество

Клиничен случай от нашата практика

Този пациент долетя от чужбина с ограничено време. Вместо керамични фасети използвахме шест директни фотополимерни фасети. Постигнахме този резултат само в рамките на 2 дни и дадохме възможност на този млад човек да се усмихва отново без притеснения.