Начало > Услуги > Протетична дентална медицина > Адхезивни мостове от BioHPP

Адхезивни мостове от BioHPP

BioHPP е материал за изработване на адхезивни мостове и корони с минимално изпиляване. BioHPP позволява адхезивно залепване към зъбните тъкани с помощта на композитни цименти. Тази връзка се характеризира с множество микроретенции, т.е. тя е микромеханична. Повърнхността на свързване е по-голяма и тя е много по-здрава, сравнимо с обикновен дентален цимент.

Подходящ е и във фронталната област, като за  целта се изработват крила, които се залепват за съседните зъби . (фиг. 1). Такъв тип мост може да е постоянен или временен преди поставяне на имплант.

Фиг. 1

Фиг. 2

Фиг. 3

BioHPP е материал на основата на ПЕЕК (полиетеркетон), който от много години успешно се използва при операции върху хора. Благодарение на неговата отлична здравина, оптимални качества при полиране и нисък афинитет към зъбната плака, BioHPP е особено подходящ за изработването на висококачествени протезни конструкции. За разлика от металните конструкции, мостовете с BioHPP са безметални и по-естетични.


 

Повече от 30 години ПЕЕК се използва в човешката медицина като материал за импланти ( импланти за пръсти, интервертебрални дискове и тазобедрени стави). Причината е, че ПЕЕК e с висока биологична поносимост, което прави възможно свързването с човешките кости. Освен това, механичните му качества са много подобни на човешките кости.


Предимствата на BioHPP са:
• Използва се като материал за импланти над 30 години
• Подсилен е с керамични частици, част от които са термопластичен кристалин, който поема голям стрес. Подходящ е за основа на мостове и корони.
• Без метал. Няма обмяна на йони в устата, няма обезцветяване
•Не изтрива срещуположните зъби
 • Бял е на цвят и от него може да се изработват обвивни корони и мостове.
 • Може да бъде покрит с композит, за да се постигне перфектна естетика

 

Мост от BioHPP покрит с композит, при който материала директно контактува с венеца. Дразненето на венеца е избегнато благодарение на  качествата на материала и перфектно полираната му повърхност.

Индикации
Неснемаеми протези

В дисталната област
 
Поради високата устойчивост на счупване е възможно направата на мост с две мостови тела. Покритието от композит осигурява високата естетика.

В предната област


 
Снемаеми протези
Могат да се изработват различни варианти на протези
- С куки

- С телескоп корони