Начало > Услуги > Кореново лечение

Кореново лечение

Кореновото лечение, наричащо се още ендодонтска терапия , има за цел остраняване на инфекцията свързана със зъбната пулпа.

Кога е необходимо кореново лечение?

Причините за възпаление и инфекция на пулпата могат да бъдат различни: усложнен кариес, неточни корони, пукнатини на зъба, зъбна травма и предишно недобре проведено кореново лечение. Ако пулпното възпаление и инфекция не се лекува може да доведе до силна болка и/или развитие на абсцес.

Как се провежда кореново лечение?

Ендодонсткото лечение  може да бъде първично, когато кореновите канали се обработват и запълват за първи път или повторно (релечение), когато е проведено предишно лечение. Най-общо първичното лечение е по-лесно и евтино за извършване, а релечението по-трудоемко и скъпо. Независимо от от причината ендодонтското лечение се провежда по общи правила. Първо след поставяне на упойка зъбната пулпа се премахва. След това с помощта на ендодонтски инструметни каналите се  почистват и разширяват. Това е така наречената механична обработка. По време на механичната обработка задължително се извършва и химична обработка с различни дезинфекционни разтвори. След като са проведени механичната и химичната обратотка каналите се запълват с биосъвместим материал - гутаперка и сийлър, биокерамика или др. При успешно проведено лечение зъбът се завършва според лечебния план.

 

 

 

 

 

                                             

Endomax.jpg                                       

Ако искате да си запишете час или имате допълнителни въпроси не се колебайте да ни се обадите на тел: 0988 970 222