Информация при спешни случаи

Зъбна болка

Почистете щателно зъба и изплакнете устата със солена вода, за да се остранят всички остатъци от храна по зъбите. В случай на подуване поставете студен компрес в засегнатата област. За облекчаване на болката се препоръчват лекарства, които съдържат ацетаминофен. Обадете се на вашият дентален лекар при първа възможност.

Счупване на зъб

Изплакнете устата с топла вода. Поставете студен компрес на лицето в областта на травмата. Много е важно при възможност да запазите счупените части от зъба. Обадете се на вашият дентален лекар при първа възможност.

Избиване на постоянен зъб

Ако можете вземете зъба като го държите за коронката, а не за корена. Изплакнете го с вода без да го търкате. Най-добре е да го сложите в устата на детето (слюнката е най-добрата среда за зъба в такива случаи),а ако не е възможно го поставете в  съд пълен с вода или мляко.Незабавно отидете на зъболекар - в първите минути (до 30тата) след инцидента има най-голям шанс зъбът да се реимплантира успешно.

Избиване на временен (млечен) зъб

Изплакнете устата на детето с вода. Помолете го да захапе марля в мястото на кървене. Ако кървенето продължава повече от 15 минути се обадете на дентален лекар.

Ако искате да си запишете час или имате допълнителни въпроси не се колебайте да ни се обадите на тел: 0988 970 222